Avrupa Mavi Okul Projesi

19.12.2023 150

Avrupa Mavi Okul Sertifikası alarak Mavi okul ağına katılım göstermek için okulumuzda bir takım etkinlikler yapılmıştır. Bu kapsamda projenin yürütücü öğretmenlerimizin yönlendirmesi ve bilgilendirmesi ile Denizler ve Okyanuslar açısından tehdit unsuru olan Plastik Kirliliğine dikkat çekmek için okulumuz öğrencilerine projede görevli öğrenciler tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi, ardından tüm öğrencilerin plastik kirlilik kaynaklarını incelemesi adına pano hazırlandı, daha sonra öğrencilerden aktif bir eylemde bizlere katılması için okul genelinde sınıflar arası atık PET ŞİŞE-MAVİ KAPAK toplama kampanyası düzenlendi. Bu sayede birkaç gün içinde 36 büyük poşet ürün toplandı. Öğrencilere “Temiz Deniz, Kirli Deniz” konulu resim ve kompozisyon çalışmaları yaptırıldı. Bu sayede öğrencilerimizin deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için plastik kirliliği sorunun çözümünün bir parçası olmaları adına ayrıca bir proje çalışması bulunmaktadır . Proje kapsamında deniz yüzeyinde plastikleri toplayarak geri dönüşüme kazandıracak uzaktan kontrollü bir tekne tasarımı yapılacak. mavi okul sertifikası aldığımız taktirde YTÜ-SHORE projesi kapsamında hibe desteği alarak projemizi geliştirme şansımız olacak. Bununla birlikte Avrupa Mavi Okullar ile yeni projeler için işbirliği yapma şansını yakalayabileceğiz.

Resimler için tıklayınız.