İstanbul Felsefe Akademisi

21.09.2022 433

İstanbul Felsefe Akademisi

Felsefe Akademisi ulusal bir eTwinning projesi. 10 ayrı İstanbul okulunun katılımı ile düzenleniyor.

Projenin amacı okul felsefe müfredatını, yine felsefe kitabımızda tavsiye edilen eser ve yazarların katılımıyla desteklemek.

Öğrencilerimizin başarı katsayısını arttırmak, yarışmalara ve olimpiyatlara katılabilecek bilgi ve ilgiyi kazandırmak.

Projemizin temeli akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımları ile gerçekleştireceğimiz zoom dersleri oluşturuyor.
Bu derslerde o hafta okuldaki konu neyse o detaylandırılıyor.
Ek olarak öğrenciler bu müfredat çerçevesinde dergi, duvar gazetesi, gezi, kitap okuma, film izleme, münazara vs gibi her hafta bir etkinlik yapıyor.

Etkinliklerimizi yasal kurallar da gözetilerek fotoğraf ve videolarla kanitlayip eTwinning sitesine (artık ESEP ile birleşti) yüklüyoruz. Ve hem kendimiz, hem öğrencilerimiz ve hem de okulumuz kalite belgesi alıyor.

Felsefe öğretmenimiz Özlem Atalay ve okulumuzdan katılan 11 öğrencimiz ile İstanbul Felsefe Akademisi Projemize başlıyoruz.

• 11/A Muhammet Yıldız
  • 11/B Engin Can Yağız Solum