Usta Öğreticilik Belgesi Kursu

11.01.2023 451

Usta Öğreticilik Belgesi Kursu

3308 Sayılı Kanunu gereği Stajyer Öğrencinin İşletmelerde Mesleki Eğitim uygulamasına başlaması için uygulamanın yapılacağı kurumda Usta Öğretici personelin bulunması zorunludur.

Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği, Madde 144 c, ç bentlerine göre;

İşletmede Mesleki Eğitim, Staj ve Tamamlayıcı Eğitim yapılacak alan/dalların her biri için öğrencilerin beceri eğitiminden sorumlu olmak üzere ustalık veya mesleki yeterliğe sahip ve iş pedagojisi eğitimi görmüş yeterli sayıda ve nitelikte usta öğretici veya eğitici personel görevlendirir. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okulla işbirliği yaparak gerekli tedbirleri alır.

Yeterli sayıda ve nitelikte usta öğretici veya eğitici personel bulunmaması durumunda, okul müdürlükleriyle koordineli olarak açılacak iş pedagojisi kurslarına ilgili personelin katılımını sağlar.

Usta Öğreticilik Belgesini Kimler Alabilir?

Ustalık veya İşyeri Açma Belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, okul ve kurumlarca açılan iş pedagojisi kursuna katılabilirler. İş pedagojisi kursu uzaktan eğitim yolu ile de düzenlenebilir. Kursu başarı ile tamamlayanlara Usta Öğreticilik Belgesi verilir. Usta Öğreticilik Belgesi; Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi veya en az ön lisans diploması ile birlikte kullanılır.

Usta Öğreticilik Belgesi Ders Videoları:

1.Ders: Mesleki Eğitim-1 TIKLAYINIZ.

2.Ders: Mesleki Eğitim-2 TIKLAYINIZ.

3.Ders: Mesleki Eğitim ve Ahilik TIKLAYINIZ.

4.Ders: İş Sağlığı ve Güvenliği-1 TIKLAYINIZ.

5.Ders: İş Sağlığı ve Güvenliği-2 TIKLAYINIZ.

6.Ders: İş Sağlığı ve Güvenliği-3 TIKLAYINIZ.

7.Ders: İletişim-1 TIKLAYINIZ.

8.Ders: İletişim-2 TIKLAYINIZ.

9.Ders: Eğitim Psikolojisi-1 TIKLAYINIZ.

10.Ders: Eğitim Psikolojisi-2 TIKLAYINIZ.

11.Ders: Mesleki Eğitimde Öğretim Yöntem ve Teknikleri-1 TIKLAYINIZ.

12.Ders: Mesleki Eğitimde Öğretim Yöntem ve Teknikleri-2 TIKLAYINIZ.

13.Ders: Mesleki Eğitimde Öğretim Yöntem ve Teknikleri-3 TIKLAYINIZ.

14.Ders: Eğitim Programları ve Uygulamaları-1 TIKLAYINIZ.

15.Ders: Eğitim Programları ve Uygulamaları-2 TIKLAYINIZ.

16.Ders: Kalite ve Verimlilik TIKLAYINIZ.

17.Ders: Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri TIKLAYINIZ.