Okul Tanıtımı

Okul Tanıtımı

17.06.2020 1477

Neden Piri Reis?

Okulumuz İstanbul genelinde lise düzeyinde eğitim vermekte olan 5 denizcilik okulundan biridir. Okulumuzda eğitim-öğretim süreci gerek denizcilik sektörünün yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılamaya, gerekse yüksek öğretime hazırlamaya dönük olarak, nitelikli ve tecrübeli öğretmen kadromuz tarafından yürütülmektedir.

Okul Program Türleri

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 15.08.2008 tarih ve 02/2.226/3805 sayılı kararıyla 2008-2009 eğitim öğretim yılından itibaren Denizcilik ve Gemi Yapımı Alanlarında faaliyete geçmiştir. Okulumuzda halihazırda Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik programları kapsamında olmak üzere Denizcilik ( Gemi Makineleri-Güverte) ve Gemi Yapımı ( Gemi İnşa- Yat İnşa- Gmi Donatım) alanlarında eğitim vermekteyiz.

İş Birliği Protokollerimiz

Okulumuz Aralık 2019'dan itibaren İSO (İstanbul Sanayi Odası) ile İl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokolün bir gereği olarak proje okulu özelliğini kazanmıştır.

Sektörle aktif ve yoğun ilişkiler içerisinde yer alan okulumuzun denizcilik sektöründen bir çok firmayla aktif ilişkileri hali hazırda mevcuttur.

01-10-2019

 

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak protokol anlaşması içerisinde olduğumuz ortaklarımız; 

17-06-2020

 

Öğretim Şeklimiz

Tam Gün Tam Yıl Eğitim Projesi kapsamındaki okulumuzda normal eğitim yapılmaktadır.

Öğrenci Türü

Okulumuzda hem kız, hem erkek öğrencilerimiz eğitim görebilmekte olup karma eğitim uygulanmaktadır.

·         Gemi Yapımı Alanı

·         Denizcilik Alanı

 

Okul tanıtım videosu

https://youtu.be/iBLXr-QASNE