Bölüm 2

17.06.2020 1528

Öğrencilerin Staja Gönderildiği Kurum Bilgileri

2019-2020 YILI DENİZCİLİK VE GEMİ YAPIMI ALANLARININ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM GÖRDÜĞÜ İŞLETMELER

SIRA NO

BOSUN

NOKTA DENİZCİLİK

Mezuniyet Sonrası İş Bulma İmkanları

Gerek ülkemizde önemli bir yeri bulunan Gemi İnşa sektöründe olsun, gerekse üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin doğal mesleği olan Denizcilik sektöründe olsun, okulumuz öğrencilerinin sektöre istihdamında okulumuz, sahip olduğu güçlü bağlar sayesinde öğrencilerine avantaj sağlamaktadır. Piri Reis MTAL mezunu olmanın verdiği haklı gurur ve donanımla öğrencilerimiz sektörde ülke şartlarına oranla iyi koşullarda istihdam sağlayabilmektedirler.

Zaman zaman sektördeki firmalar okulumuza başvurarak yetişmiş/yetişecek personel ihtiyaçlarını belirtmekte, okulumuz da çeşitli iletişim kanalları üzerinden bu fırsatlarını öğrencilerine iletmektedir.

Yüksek Öğretime Yerleştirme Durumumuz

Vizyonu ve Misyonu gereği Denizcilik sektörüne yetişmiş teknik personel sağlama gayretindeki okulumuzun üniversite sınavına dönük çalışmaları da elbette ki mevcuttur. Bu noktada 2019 ÖSYS sürecinde çoğunluğu yine denizcilik ve ilgili bölümler olmak üzere 52 Öğrencimiz çeşitli üniversite programlarına yerleşmişlerdir.

Bize ulaşabileceğiniz telefon numaraları, iletişim kanalları

Adres: Evliya Çelebi Mah. Gençosman Cad. No:47 Tuzla/İSTANBUL
Tel: 0216 447 54 44  Fax: 0216 447 22 86
E Posta: tuzlapirireisdenizcilik@hotmail.com

Okula Kayıt Koşulları, Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Yönetmelik gereğince öğrenci velisi yasal ebeveyn olarak tanımlanacağından tüm kayıt süreçleri velilerimiz ile yüz yüze gerçekleştirilmektedir.
Kayıt işlemleri için okulumuza gelirken öğrencimizin nüfus cüzdanı fotokopisini yanınızda bulundurmanızı rica ederiz.

Ulaşım İmkanları

Marmaray İçmeler İstasyonuna 10 dk yürüyüş mesafesinde yer alan okulumuzun 200 metre yakınından dolmuş, yine 500 metre yakınından otobüs hatları geçmektedir.

Otobüs ile Tuzla Belediyesi veya Şifalı Sular duraklarından Marmaray ile İçmeler Durağından 10 dakikalık yürüyüş ile okulumuza ulaşabilirsiniz.

17-06-2020

Staj Beceri Eğitimi bilgileri

Okulumuzda işletmelerde mesleki eğitim gören toplamda 143 öğrenci bulunmaktadır. Denizcilik alanında 64 bulunmakta olup; güverte işletme dalında 34, gemi makineleri işletme dalında 30, gemi yapımı alanında ise yat inşa dalında 18, gemi donatım dalında 17 ve gemi inşa dalında da 44 öğrencimiz 49 farklı işletmelerde mesleki eğitim görmektedir. Öğrenciler mesleki eğitimlerini özel ve devlet kuruluşlarında görmektedir. Öğrencilerimiz, mesleki eğitimlerini tuzla tersaneler bölgesi ile İstanbul boğazında faaliyet gösteren yolcu gemileri ve römorkörlerinde ifa etmektedir. İlgili işletmelerde öğrenciler, teorik ve uygulamalı eğitimlerini deneyimli usta öğretici ve mühendis ve kaptanlar refakatinde görmektedirler.